Cloud backup configureert op 10 minuten. Het verlies van data door Ransomware achtervolgt jou voor jaren !

Er zijn vele backup producten zowel lokaal als in de cloud. Wat als je nu eens het beste van beide werelden had voor een zachte prijs?

 

Veelgestelde vragen

Een dagelijks backup rapport in mijn mailbox? Mooi, maar ben ik zeker dat ik mijn data ook kan terughalen?

Jawel, je kan zelfs optioneel gebruik maken van een geautomatiseerde restore van een volledige server, deze laten opstarten en dan een screenshot laten terugsturen via mail van het aanmeldscherm.

Moet ik regelmatig opnieuw een volledige backup van mijn machine maken?

Nee, er wordt slechts één volledige backup genomen de eerste maal, daarna zijn alle backups incrementeel. Dat houdt in dat deze nog enkele minuten in beslag nemen door de band.

Zal die eerste backup mijn internetverbinding niet helemaal plat trekken?

Nee, niet alleen loopt een backup veelal 's nachts, daarbij komt ook nog eens dat je zelf instelt welke bandbreedte mag worden gebruikt.

Moet ik cassettes, externe schijven, een NAS of SAN voorzien voor mijn backups?

NEE, helemaal niets !
Desgewenst kan je wel nog een lokale kopie voorzien zodat je voor grotere restores minder tijd verliest met downloaden van al die bestanden. Maar dit is helemaal niet noodzakelijk. De cloud backup is de primaire en veel al enige backup.

Wat als mijn volledige server kapot is of mijn kantoor brand af?

De Fly By Wire Cloud backup laat u toe om uw volledige server of computer in backup te stoppen.
Deze backup kan bestand voor bestand worden teruggezet of je doet een volledige machine restore naar een virtuele machine of nieuwe hardware.

Is mijn data beveiligd en staat deze binnen Europa?

Ja op beide vragen.

Je kiest zelf de encryptie sleutel zodat alleen jij de data kan inlezen. Die encryptie sleutel wil je best wel ergens bijhouden uiteraard :-)

Jouw data staat effectief binnen Europa en dus is er geen risico voor inbreuk op de Europese privacy wetgeving.

Dat geld kosten zeker?

Helemaal niet !

Voor een kleine prijs per maand wordt uw volledige server of computer in backup gezet. Daarbij krijg je nog 1 volledig archief ter bescherming tegen ransomware.
Het archief telt niet mee in uw totaal beschikbare opslag.

  • Server: 500 GB opslag inbegrepen.
  • Computer: 100 GB opslag inbegrepen.

Indien nodig kan uiteraard extra capaciteit worden verkregen. Weet echter wel dat alle data sterk worden gecomprimeerd en je dus niet zo snel de opslaglimiet bereikt.
Daarbij komt dat deze opslagcapaciteit wordt verdeeld over jouw toestellen.
Voorbeeld: je hebt 4 desktops en 1 laptop waarvan je een backup wenst. Dan heb je 500 GB te verdelen over deze 5 computers. Dus, als er eentje maar 60 GB verbruikt dan kan je de 40 resterende gigabytes gebruiken voor de andere computers.

Doordat dit een VOLLEDIGE backup is, wil dat ook zeggen dat jouw hele besturingssysteem en alles in de backup meegaat en dat je dus een volledige server eenvoudig kan terugzetten als virtuele machine of op nieuwe hardware.
Dat heet disaster recovery.

Heb je meerdere servers en wens je ook een lokale kopie van de backups op een NAS?
Geen probleem. Ook dat is mogelijk.

Installatie en configuratie

Ofwel stellen wij voor jou alles in en zorgen voor het beheer ofwel doe je het gewoon zelf.
Jawel, zo eenvoudig is het via het webbeheer dat u eigenlijk zelf uw backups kunt instellen en zelf bestanden kunt terughalen wanneer nodig zonder onze hulp te hoeven inroepen.

Wij bereiden jouw abonnement voor en je ontvangt een welkomstmail met alle nodige uitleg.
Je installeert dan op de bewuste machine de kleine backup software en dan kan je via de webinterface in uw eigen taal helemaal zelf jouw backup gaan instellen, de frequentie bepalen en de archivering intervallen.

Fly By Wire Cloud Backup gebruikersinterface